ایستگاه داخلی, غدد, فایل ویدیویی, کتابخانه

آموزش کار با دستگاه گلوکومتر (ایستگاه حیاتی)

کار با دستگاه گلوکومتر

آموزش کار با گلوکومتر

۱.وسایل و تجهیزات مورد نیاز را آماده کنید: دستکش ، پنبه الکل ، لانست ، گلوکومتر و نوار تست آن

۲.روند کار را توضیح دهید. از بیمار بخواهید بنشیند و سرپا این کار را انجام ندهید و قبل از انجام کار، حتما کسب اجازه کنید.

۳.دستان خود را بشویید و دستکش پوشیده و گلوکومتر را روشن کرده و مطمئن شوید که کالیبره است؛ اگر نبود نوار کالیبراسیون را وارد آن کرده و اجازه دهید تا کالیبره شود.

۴.با پنبه الکل نوک یکی از انگشتان بیمار را تمیز کنید و اجازه دهید تا خشک شود. دقت کنید که هرگونه قند ناشی از مواد شیرین روی انگشت بیمار منجر به بالا خوانده شدن نتایج خواهد شد.

۵.نوار تست را آماده کنید و مطمئن شوید تاریخ انقضای آن نگذشته باشد و یک نوار درون گلوکومتر بگذارید.

۶.لانست یا قلم لانست را آماده کرده و بوسیله آنها یک سوراخ درون پوست انگشت بیمار ایجاد کرده و انگشت رو بفشارید تا خون بیرون آید و اولین قطره خون را پاک کنید و دومین قطره درون نوار تست بریزید تا کل منطقه مخصوص خون روی نوار را بپوشاند

۷.یک پنبه الکل تازه به بیمار بدهید خونریزی را بند بیاورد از بیمار تشکر کرده و عدد روی گلوکومتر را بخوانید و به شکلی امن لانست و نوار تست و دستکش را در سطل زرد رنگ و لانست درون safety box ریخته شود

۸.دقت کنید که اگر حین کار با گلوکومتر هنوز لانست در دست و درون مشت خود نگه دارید نمره منفی خواهید گرفت چرا که خطر نیدل استیک شدن وجود دارد پس از اینکه سوراخ درون پوست ایجاد کردید لانست را جایی امن قرار دهید تا نیدل استیک نشوید.

 

 

رنج نرمال BS

مقدار قند خون در افراد نرمال، کمتر از ۱۰۰ می باشد و در خانم های باردار زیر ۹۳ است. برای IFG قند خون ۱۲۶-۱۰۰ می باشد و برای IGT 140-199 می باشد.
در صورت غیر طبیعی بودن می توان از آزمایش خون Bs و تکرار گلوکومتری و آزمایشات تکمیلی دیگر استفاده کنید.

 

آموزش ویدئویی کار با گلوکومتر (دستگاه کنترل قند خون خانگی) را می توانید در زیر مشاهده کنید.

 

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *